Woensel Supertoll?

Wat drijft jou? Wat inspireert je? Waar zit jouw kracht? Waar krijg je energie van? Deze vragen staan centraal in het kunstproject Woensel Supertoll!

Woensel Supertoll! gaat over het verbeelden en verwoorden van je eigen kracht: dat wat je drijft en waar je voor wilt leven. Samen met wijkbewoners uit Woensel zoekt kunstenaar Tijs Rooijakkers met rapper Fresku naar de drijfveren, doelen en ambities van bewoners.

Woensel Supertoll! is een wijkproject van de Eindhovense kunstenaar Tijs Rooijakkers en sociaal ontwerpcollectief Tante Netty, in samenwerking met lokale buurt- en welzijnsorganisaties in de Eindhovense wijk Woensel, rapper Fresku en het Van Abbemuseum.

 

Tijs Rooijakkersthijsklein
Initiatiefnemer van Woensel Supertoll! Tijs Rooijakkers is beeldend kunstenaar uit Eindhoven. Tijs is vooral bekend van zijn ruimtelijke werken van houten delen die gewichtloos lijken te zweven. Tijs presenteerde zijn werk bij o.a. Oerol, BoschParade, Duizel Festival, Gemeente Oss, Kunstenlab Deventer, galerie Sign en MU. Dit jaar realiseerde hij een kunstwerk samen met leerlingen van basisschool de Driesprong in de wijk Tongelre.

 

FreskuFresku
Afgelopen jaar met de State Award bekroond als beste rapper van Nederland. En ondertussen wonend in Woensel-West. Fresku wil dingen doen die betekenis hebben en werkt daarom graag mee aan dit project. Als tekstschrijver, zanger en workshopleider. Fresku steekt door zijn creatieve en positieve houding uit boven vele andere hiphoppers.

 

Tante Nettylogo-tante-netty
Tante Netty is een sociaal ontwerpcollectief in de Eindhovense wijk Woensel-West. Sinds de opening in april 2011 heeft Tante Netty verschillende spraakmakende projecten gedaan in Woensel-West, waaronder exposities, workshops (o.a. guerrilla breien) en buiten-interventies (zoals Woensel-West’s eigen Lampenkappenroute tijdens de Lichtjesroute). Het collectief bestaat uit een aantal bewoners uit Woensel-West.

 

Van AbbemuseumVAM-logo-4045x474
Toonaangevend museum voor hedendaagse kunst in Eindhoven. Het Van Abbemuseum cureert en coproduceert de werkperiode in het Oog.