Het Project

Woensel Supertoll! is een ambitieus project, en bestaat daarom uit een aantal delen. Check de comic! Daaronder staan de drie delen van het project ook uitgelegd.

flyer supertoll_onlineFase 1: 1 juli 2013 t/m 7 december 2013 -Werkperiode Tijs en Fresku in het Van Abbemuseum

In het Van Abbemuseum construeert Tijs in een half jaar tijd een immense tol van houten planken die door Fresku beschreven zijn. Deze planken worden gestoomd, gebogen en in de lucht geinstalleerd. Ze verworden op deze manier tot een briesje, maar als er meer planken bij komen te hangen zal het al snel lijken op een wervelwind die omslaat in een orkaan waarna deze solide wordt gemaakt in de vorm van een gigantische en dynamische tol.

Oog 23 10 2013

 

Fase 2: voorjaar 2014 t/m voorjaar 2015 – Aan de slag met bewoners in Woensel!
Bewoners worden uitgenodigd mee te doen aan workshops met als doel om hùn drijfveer helder te maken en vast te leggen in tekst of beeld. Alle deelnemers krijgen vervolgens een houten plank waar ze hun verhaal op vastleggen. In woord, in beeld, misschien wel gebrand of gekerfd. Tijs verzamelt al deze planken en gaat ze door middel van een speciale stoomkist buigen. Vervolgens verwerkt hij deze in diverse zwermkunstwerken in Woensel, tien in totaal.
We beginnen met workshops in Woensel-West waar het eerste zwermkunstwerk komt. Daarna gaan we aan de slag met buurtbewoners in Woensel Noord in de wijken Jagershoef, Prinsejagt, Vlokhoven, Eckart, Vaartbroek, Woenselse Heide, Tempel, ’t Hool en de Achtse Barrier.

DSC_0520

Fase 3: Eind 2015 – Supertoll!

Het einddoel: een gigantische Supertoll! Eind 2015, begin 2016 wordt aan de Montgomerylaan in Woensel het gloednieuwe HOV2 station geopend. HOV2 is een innovatief en hoogwaardig openbaar vervoersnetwerk dat de gemeente Eindhoven momenteel aanlegt. De permanente Supertoll wordt  onderdeel van het nieuwe busstation en zal een selectie van de beste teksten van wijkbewoners uit Woensel dragen.

supertoltekening_FINAL_BT