We hebben de Cultuurpijs 2017 gewonnen!!!

Whoehoe!!!! In een gezellig vol Designhuis werden op donderdag 2 november de eerste Eindhovense Cultuurprijzen ooit uitgereikt. En Woensel Supertoll! heeft de Waarderingsprijs 2017 gewonnen! Feest! Blijheid! Alles!

Met het prijzengeld kan er flink onderhoud worden gepleegd aan de zwermen in de wijken. Heel tof en fijn. Net als de woorden van de jury trouwens:

“Kunstenaar Tijs Rooijakkers zet zich al jaren in om meer cultuur binnen de openbare ruimte van de stad te krijgen. Met zijn werk Project Supertoll! wist hij vele inwoners van Eindhoven te enthousiasmeren om onderdeel te worden van het kunstwerk zelf. Het project heeft door de vele fases meerdere mensen bereikt en een unieke doorlooptijd gekend, waarin het zich bleef ontwikkelen. Zo begon het project in het Van Abbemuseum waarbij een grote tol van planken door rapper Fresku werden beschreven. Vervolgens ging het project samen met organisatie Tante Netty de buurten in: eerst in Woensel-West, bij verschillende middelbare scholen en daarna op grote schaal in Woensel-Noord. Het eindwerk is een gigantische ‘supertol’ bij het nieuwe HOV-station in Woensel. De jury prijst het project vanwege het feit dat het een breed publiek in contact brengt met kunst en cultuur en de kracht om mensen met elkaar in verbinding te brengen.” 

We zijn zo trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd. En vier vooral feest, want jullie hebben ook gewonnen. Net als Gianni Jorissen (Stimuleringsprijs) en Het Salon (Publieksprijs). Gefeliciteerd!