Exclusieve masterclass Fresku

Woensel Supertoll! als wervelwind verder de wijk in
Woensel Supertoll! blijft in beweging! Na een succesvol begin bij het Van Abbemuseum rolt het sociale kunstproject verder de wijken in. Met een meesterlijke masterclass van rapper Fresku als motiverende kick off voor deel twee van het project. Hij vertelt over zijn persoonlijke thema’s voor de tolteksten en de soundtrack Wilskr8 en wij vertellen over onze plannen voor en met Woensel. Want die zijn motiverend, activerend en inspirerend!

Masterclass
Host van de masterclass op 24 april is Khalid Hadfoune, dj voor Glow FM, en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Fresku’s sidekick Y’skid. Maar de rapper zelf staat centraal deze avond, samen met de Woenselnaren natuurlijk! Om inspiratie op te doen voor de wijkplannen voor Woensel Supertoll! legt Fresku tijdens de masterclass uit hoe hij op ideeën komt. Hoe bedenkt hij zijn teksten, waar vindt hij stof tot nadenken? Maar hij gaat ook in gesprek met de aanwezigen om erachter te komen wat hen drijft en bezighoudt. Om daad bij woord te voegen, zetten teamleden van Tante Netty ter pekke al teksten van het publiek op een aantal planken. En da’s meteen ook een mooi startschot voor de tweede fase van Woensel Supertoll!

Workshops
Een goed begin is immers pas het halve werk. Na de geslaagde eerste fase is het tijd om het woord Woensel in Woensel Supertoll! echt eer aan te doen. Tijdens workshops van Tante Netty kunnen bewoners hun eigen tolteksten op speciale planken schrijven. Die teksten mogen juist heel persoonlijk, betrokken, eerlijk, kritisch, inspirerend of grappig zijn. Bijvoorbeeld zoals Fresku rapt: ‘Je moet leren in je kracht staan, het leuke in het enge zien, als een achtbaan. Al je zorgen en je twijfels van je afslaan.’ Of van je afschrijven, op een van de planken van Woensel Supertoll!

Klapstuk
Met die planken werkt kunstenaar Tijs Rooijakkers verder aan een aantal nieuwe zwermen zoals die in het Van Abbemuseum. De zwermen krijgen een vaste plek op verschillende markante locaties in Woensel. Een grotere zwerm zweeft bijvoorbeeld vanaf eind 2014 tussen de bomen in het Henri Dunantpark. Klapstuk wordt een tweede en permanente Supertoll! bij het toekomstige busstation Eindhoven Noord. Maar dat duurt nog even. Bovendien zijn daarvoor ook weer veel bijzonder beschreven planken nodig. En daar hebben we veel bijzondere bewoners voor nodig! Dus laat je inspireren, bijvoorbeeld door de masterclass van Fresku. Die is weliswaar exclusief voor genodigden, maar we publiceren zo snel mogelijk een (foto)verslag van de avond op onze website. Houd ‘m in de gaten, net als onze social media, want er gaat nog veel gebeuren. Supertoll! ja!

*Woensel Supertoll! is powered by Buurtcultuurfonds Woonbedrijf:

“In deze tijd doen we in toenemende mate een beroep op de eigen verantwoordelijkheid en eigen kracht van mensen. Woonbedrijf wil graag het gesprek mét en tussen bewoners daarover aanzwengelen. Een gesprek waarin mensen geprikkeld worden om die  eigen  kracht te vinden waarmee ze echt deel kunnen nemen aan onze participatiemaatschappij. Woensel Supertoll! is voor ons dé manier om dat gesprek mogelijk en gemakkelijker te maken. Tussen bewoners, tussen buren, tussen buurtgenoten. Een gesprek over dromen, talenten en drijfveren en wat we daarmee kunnen doen voor elkaar en voor de buurt. Over wat ons trots maakt: op elkaar, op Woensel.”

supertol_logo_finalBeeldmerk_BuurtCultuurFonds-1