Drie delen…

Woensel Supertoll! is een ambitieus project, en bestaat daarom uit een drie delen.. check de comic!

Hieronder staan de drie delen van het project ook uitgelegd in tekst.

flyer supertoll_onlineFase 1: 1 juli 2013 t/m 5 januari 2014 -Werkperiode Tijs en Fresku in het Van Abbemuseum

In het Van Abbemuseum construeert Tijs in een half jaar tijd een immense tol van houten planken die door Fresku beschreven zijn. Deze planken worden gestoomd, gebogen en in de lucht geinstalleerd. Ze verworden op deze manier tot een briesje, maar als er meer planken bij komen te hangen zal het al snel lijken op een wervelwind die omslaat in een orkaan waarna deze solide wordt gemaakt in de vorm van een gigantische en dynamische tol.

Oog 23 10 2013

 

Fase 2: voorjaar 2014 t/m eind 2014 – Aan de slag met bewoners in Woensel!
Bewoners worden uitgenodigd mee te doen aan workshops met als doel om hùn drijfveer helder te maken en vast te leggen in tekst of beeld. Alle deelnemers krijgen vervolgens een houten plank waar ze hun verhaal op vastleggen. In woord, in beeld, misschien wel gebrand of gekerfd. Tijs verzamelt al deze planken en gaat ze door middel van speciale stoomkisten buigen. Vervolgens verwerkt hij deze in een drietal zwermkunstwerken in Woensel. We beginnen met workshops in Woensel-West, daarna worden ze ook in de rest van Woensel gegeven.

Foto: Suyin Tjon A Hie
Foto: Suyin Tjon A Hie

Fase 3: In de loop van 2015 – Supertoll!
Het einddoel: een gigantische Supertoll! Eind 2014 wordt aan de Montgomerylaan in Woensel het gloednieuwe HOV2 station geopend. HOV2 is een innovatief en hoogwaardig openbaar vervoersnetwerk dat de gemeente Eindhoven momenteel aanlegt. De Supertoll wordt (hopelijk) onderdeel van het nieuwe busstation.

supertoltekening_FINAL_BT