A.s. zaterdag: lancering Supertoll!

Lancering Supertoll: op naar Woensel!

Na presentatie houten tol en bijbehorende videoclip in het Van Abbemuseum, start Tante Netty met workshops in de Eindhovense wijk Woensel

Aanstaande zaterdag 7 december presenteert de Eindhovense kunstenaar Tijs Rooijakkers zijn Supertoll in het Van Abbemuseum. Samen met Fresku werkte hij het afgelopen half jaar aan de houten installatie. De afsluiting van deze werkperiode vormt de start van deel II van een ambitieus wijkproject: samen met sociaal ontwerpcollectief Tante Netty begint Tijs in januari 2014 met workshops in de wijk Woensel. Wees welkom in het Van Abbemuseum om 16u! Om 17u wordt de videoclip van Fresku gelanceerd via het Youtubekanaal van Van Abbe en Tante Netty.

Supertoll@VAM - Tijs Rooijakkers 2013

Deel I: werkperiode in ’t Oog

Meer dan vijf maanden werkte Tijs in het ’t Oog (Van Abbe) aan de supertoll. Hiphopartiest Fresku beschilderde de planken met zijn eigen teksten over inspiratie, kracht, moed en wilskracht – het thema van Supertoll. Ook maakte Fresku speciaal hiervoor een nieuwe soundtrack, getiteld ‘Wilskracht’. Het nummer en de bijbehorende videoclip, gemaakt door het EIndhovense OddOne, worden tijdens de presentatie ook gelanceerd.

Deel II: workshops in Woensel

Woensel Supertoll! gaat over het verbeelden en verwoorden van je eigen kracht: dat wat je drijft en waar je voor wilt leven. Geïnspireerd op het werk van Fresku worden bewoners uit heel Woensel uitgenodigd om door middel van workshops hùn drijfveer helder te maken en vast te leggen in tekst of beeld. Alle deelnemers krijgen vervolgens een houten plank waar ze hun verhaal op vastleggen. Tijs buigt deze planken en verwerkt ze vervolgens in een aantal zwermkunstwerken in Woensel. Bewoners worden zo uiteindelijk onderdeel van Woensel Supertoll!.

Scholen en buurthuizen worden benaderd om zowel jongeren, schoolverlaters als ouderen uit te nodigen om hun eigen kracht te formuleren. De eerste workshops zijn inmiddels al gepland.

Deel III: Woensel Supertoll bij HOV2

Uiteindelijk mondden de zwermkunstwerken in Woensel uit in een gigantische Supertoll!. Eind 2015 wordt aan de Montgomerylaan in Woensel het gloednieuwe HOV2 station geopend. HOV2 is een innovatief en hoogwaardig openbaar vervoersnetwerk dat de gemeente Eindhoven momenteel aanlegt. De Supertoll komt tegenover het nieuwe busstation te staan.

Woensel Supertoll!

Woensel Supertoll! is een wijkproject van de Eindhovense kunstenaar Tijs Rooijakkers en sociaal ontwerpcollectief Tante Netty, in samenwerking met Fresku, het Van Abbemuseum en de wijk Woensel.